Elektrostatik Boya

Özellikle metal ve plastik malzemelerin yüzeylerine yapılmakta olan elektrostatik boya ile malzemelerin üzeri dayanıklı, pürüzsüz, sert bir boya ile kaplanmış olur. Elektrostatik boya uygulaması “Karşıtların birbirini çekeceği” ilkesi manyetik alan kullanma işlemi olur. İşlem esnasında; boyanacak nesneye negatif bir boya ve boyaya ise pozitif bir yük verilerek çekim yaratılmaktadır. Malzemelerin üzerine bu kaliteli boya uygulamasını yapma işleminde, boyanacak malzeme ve yerlere göre fiyat açısından farklılıklar ortaya çıkabilmektedir. Üretimi yapılan ürünlerinizi elektrostatik boya ile boyanmasını istiyorsanız, uygun fiyat ve kalite olanağına GM Tasarım ile ulaşabilirsiniz.

Oluşturulan manyetik alan içerisinde gerçekleşen elektrostatik boya çalışmasında; boyanacak olan ürüne akü kablosuna benzeyen negatif yüklü bir elektrottan negatif bir yük verilmekte, pozitif yükü olan boya ise ve döner bir nozul yani elektrostatik boya tabancası kullanılarak püskürtülmektedir. Karşıtların birbirini çekmesi anlamında olan bu yapı için, karşılıklı olarak yüklü parçacıklara sahip iki elektrostatik nesnenin birbirine çekilmesi sağlanır. Karşıt yüklerin birbirini çekmesi sayesinde yüzeyin tamamen kaplaması sağlanacaktır. Uzman kişiler tarafından ve iş güvenliği önlemleri alınarak yapılan bir elektrostatik boya çalışması çözümüne GM Tasarım uzmanları ile ulaşabilirsiniz.

Elektrostatik Boya Avantajları

Ürünlerin boya ile birleştirilmesinde oluşturulan eletromanyetik alan nedeniyle son kat kaplanmaktadır. Elektrostatik boya uygulaması ile pürüzsüz, sert emaye kaplama sağlanmaktadır. Boya kalınlığı, uygulama esnasında kolayca kontrol edilebilmektedir. Kullanılacak olan boya miktarından, uygulama zamanından tasarruf sağlaması sebebiyle ekonomik bir çözümdür. Yapılan boya uygulaması, diğer çözümlere nazaran, aşırı püskürtme ve sıçrama olmadığından dolayı daha temiz olacaktır. Gözenekli yapıda olmayacak olan boya ile boyalı cismin yüzeyi daha hijyenik olmakta ve temizlik için kullanılan kimyasallara karşı geçirimsiz yapıda olmaktadır.

Renk yelpazesi de oldukça geniş olan elektrostatik boya ile çok verimli, uygun maliyetli ve temiz bir boyama yöntemi ile ürünleri boyama imkanı elde edilir. Pürüzsüz bir yüzey elde etme konusunda, iletken yüzeylerde de iyi sonuçlara ulaşmanızı sağlamaktadır. Elektrostatik boya ile yüzeyler için, yıllarca dayanabilecek sağlam ve dayanıklı bir kaplama oluşturulmaktadır. Sağlık açısından herhangi bir risk içermeyen elektrostatik boya, çevreye duyarlı ve sıfır atık mantığı ile ekolojik bir çözüm de sunmaktadır. Aşınmaya, sert darbelere ve kimyasal tepkilere karşı dayanıklı yüzeyle oluşturulmasında etkilidir.

Elektrostatik Boya Kullanım Yerleri

Oldukça geniş bir kullanım alanı olan elektrostatik boya; çelikten yapılan ev eşyalarından sıhhi tesisat ürünlerine, beyaz eşya ürünlerinden otomotiv sanayi ürünlerine kadar kullanılmaktadır. Ocak, fırın, çamaşır makinası, tencere, soba, banyo küveti, lavabo, kimyasal kazanları, bina cephe kaplamaları, trafik levhaları, kaplama levhalar gibi ürünlerde elektrostatik boya kullanımı örnekleri görülebilmektedir. Bisiklet imalatı, elektrik panosu imaları, çelik raf imalatı, tarım araçları imalatı, çelik kapı imalatı, metal mobilya imalatı esnasında da bu boya ile daha kaliteli boya uygulamaları yapılmaktadır. Otomotivden inşaat sektörüne, makine sanayisinden alüminyum sanayisine kadar elektrostatik boya uygulamaları diğer boya uygulamalarının önüne geçmiştir.

    Daha Fazla Göster
    Whatsapp Destek Whatsapp Destek